Munkavédelem

Sok baleset fordul elő, ha a vágóeszközt nem a tervezett munkafolyamatra használják. Ne üsse kalapáccsal vagy hasonló eszközzel a vágás "erőltetése" érdekében, mert ez a szerszám károsodásához és potenciális sérüléshez vezethet. Bizonyosodjon meg arról, hogy az éppen vágandó anyagnak és vastagságnak megfelelő vágóeszközt használja.

 

Fordítson nagy figyelmet a késpengékre. Az OLFA termékek jellemzője a kiváló késpenge-állíthatóság. A szegmentált késpengét csak a következő pengeszelet vonaláig csúsztassa ki.

 

Az éles penge biztonságos, tiszta vágást biztosít és kiküszöböli a munkadarab sérülését. Sokkal nagyobb erő szükséges egy vágás végrehajtásához tompa kopott késpengével, mint egy éles újjal.

Az elhasználódott pengeszeletek letörésére, használja az OLFA pengetörő dobozait, vagy néhány OLFA modell esetén a saját pengetörőjét. Fogó segítségével is letörheti az életlen pengedarabot.

 

Használjon OLFA vágóalátétet a vágások során. Az OLFA alátét segít a munkaterület felületét megóvni a károsodástól és meghosszabbítja a késpengék élettartamát.

 

A munka elkezdése előtt tegyen rendet a munkaterületen. A vágás folyamatát akadályozó tárgyak balesetveszélyt jelenthetnek.

 

Legyen figyelmes a vágóeszköz használata alatt. Amennyiben kimerült fáradt, kérjük fokozott óvatossággal használja.

A kés használata után a pengét minden esetben húzza vissza a markolatba és így tárolja. Gyermekektől tartsa távol, olyan helyen, ahol nem férhetnek hozzá. 

 

A böngészési élménye fokozásáért ez a weboldal sütiket (Cookie) használ.